Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε «ανοιχτός» για συνάντηση με Πούτιν στο Ισραήλ, ενώ ζήτησε και μεγαλύτερη διπλωματική πίεση από τη Δύση προς τη Ρωσία.
Ο κ. Ζελένσκι, μιλώντας κατά τη διάρκειας συνέντευξης τύπου, είπε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένα θέματα παρά να ανταλλάσσουν τελεσίγραφα.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Δύση θα έπρεπε να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Παράλληλα, χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ανέφερε πως του πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει ανοιχτός σε συζητήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τόνισε ότι έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένετ.
Δείτε επίσης: Ζελένσκι: Περίπου 1300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής
- Συναγερμός στην Αϊτή: Ειδικές δυνάμεις στέλνει το Ελ Σαλβαδόρ για τους 4 αγνοούμενους στρατιωτικούς
- LaLiga: Η Μάλαγα άγγιξε την πρώτη νίκη, αλλά ισοφαρίστηκε στο 89′
- Γιορτή σήμερα 24 Οκτωβρίου: Ποια ονόματα τιμώνται και ποια είναι η Αγία Σεβαστιανή
- Σούπερ ανατροπή στην πρεμιέρα: νίκη του Πανιωνίου στη Volleyleague ανδρών
- Νίκος Ανδρουλάκης: καταδικάζει την επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Ιορδανία
![]()
