Πολιτική Αεροπορία των ΗΠΑ: Πρόβλημα εντοπίστηκε στην παραγωγή αεροσκάφων κατηγορίας Boeing 787 Dreamliner

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η Boeing πρέπει να διορθώσει το παρόν πρόβλημα πριν από την παράδοση των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τις δύο οδηγίες που είχε εκδώσει η FAA τον Μάιο σχετικά με την καταλληλόλητα πτήσης των αεροσκαφών που βρίσκονται σε υπηρεσία αναστέλεται η χρήση των αεροπλάνων τύπου Boeing 787 από την Πολιτική Αεροπορία των ΗΠΑ. Το Reuters ήταν το πρώτο μέσο που αναφέρθηκε στο νέο ζήτημα που προέκυψε με την παραγωγή του 787 Dreamliner, εκ των οποίων περίπου 100 αεροσκάφη του ίδιου τύπου που δεν έχουν παραδοθεί στους πελάτες της Boeing και βρίσκονται στο απόθεμά της. Η FAA αναφέρθηκε χθες, Δευτέρα 12 Ιουλίου, στο θέμα εκφράζοντας πως μια επανεξέταση των δεδομένων «θα καθορίσει αν παρόμοιες τεχνικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν και στα 787 που βρίσκονται ήδη σε εμπορική χρήση».

propoli

Επιπροσθέτως σχολιάζει πως το πρόβλημα κατασκευής εντοπίζεται «κοντά στο ρύγχος συγκεκριμένων αεροσκαφών του τύπου, που βρίσκονται στο απόθεμα αεροσκαφών της Boeing και τα οποία δεν έχουν παραδοθεί στους πελάτες της. Το ζήτημα που υπάρχει, εντοπίστηκε στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιθεώρησης συστημάτων στις διαδικασίες παραγωγής της Boeing για το 787, που έχει απαιτήσει η FAA παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων, η Boeing έχει δεσμευτεί για τεχνικές παρεμβάσεις σε αυτά τα αεροσκάφη, πριν από την έναρξη των παραδόσεών τους».

Η Boeing δεν έχει αναφερθεί δημοσίως ακόμη στην παρούσα κατάσταση και ανέστειλε τις παραδόσεις του 787 στα τέλη Μαΐου, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η FAA σχετικά με την προτεινόμενη μέθοδο επιθεώρησης, ανακοινώνοντας ότι «αναμένει περισσότερα δεδομένα από την Boeing πριν αποφασίσει, αν η λύση, που προτείνει η εταιρία, καλύπτει τους κανονισμούς ασφάλειας».

Δείτε επίσης: Κριμαία: Επιβατικό αεροσκάφος Boeing βγήκε εκτός του διαδρόμου κατά τη προσγείωσή του

Loading