Η Ρακέλε Μουσολίνι, 47 ετών, εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι, ήρθε πρώτη σε ψήφους στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης.
Συγκεκριμένα την ψήφισαν 6.522 κάτοικοι της ιταλικής πρωτεύουσας. Είναι η κόρη του Ρομάνο Μουσολίνι, μουσικού και γιου του δικτάτορα. Κατέθεσε υποψηφιότητα με το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.
Πολλοί Ιταλοί εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε κάποια άλλη χώρα.
«Το επώνυμό μου δεν έχει σχέση με την εκλογική μου επιτυχία. Έχω και πολλές αριστερές φίλες και μία ξέρω με βεβαιότητα ότι με ψήφισε», δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica. Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία της στο δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης.
Σχετικά με τον φασισμό έχει δηλώσει πως «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση διάρκειας τουλάχιστο ενός εικοσιτετραώρου», αλλά σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, απαντά ότι «δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή της φασιστικό χαιρετισμό».
Όλοι οι απόγονοι του Μουσολίνι που έχουν εμπλακεί με την πολιτική:
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης που έπασχε από νοητική υστέρηση
- Η Γαλλία τιμά τα θύματα των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 με ειδικές τελετές
- Ενώπιον του εισαγγελέα ο ανιψιός του Καργάκη για τη βομβιστική επίθεση στα Βορίζια
- Ψηφιακό τέλος: Πώς και πότε επιβάλλεται σε μισθώσεις, δάνεια και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
- Πνευματική αναζήτηση μέσω chatbot: πώς οι εκκλησίες αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να προσεγγίσουν τους πιστούς
- Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υπό πίεση
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
