Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε Ουκρανία και Ρωσία από επιθέσεις με drones, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Το νέο κύμα χτυπημάτων στην ουκρανική κρίση άφησε πίσω του νεκρούς και τραυματίες σε διάφορες περιοχές.
Στην Ουκρανία, ρωσικό drone χτύπησε λεωφορείο στην πόλη Χερσώνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι πέντε. Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ουκρανικές αρχές δείχνουν ένα κίτρινο λεωφορείο με αιματοβαμμένο δάπεδο, σπασμένα παράθυρα και μια μεγάλη τρύπα στην οροφή. Ο χειριστής του drone «δεν μπορεί να αγνοούσε πως στόχευε πολιτικό όχημα», ωστόσο «έριξε τα εκρηκτικά στην οροφή του λεωφορείου», τόνισε ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Προκούντιν μέσω Telegram.
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε τη στυγερή επίθεση και κάλεσε τους συμμάχους του Κιέβου να κινηθούν για την καλύτερη προστασία του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία.
Στο Ζιτόμιρ, στα βορειοδυτικά, drone έπληξε με πύραυλο Banderol το αρχηγείο της αστυνομίας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας περισσότερους από είκοσι ανθρώπους.
Στη Ρωσία, στην παραμεθόρια περιοχή του Μπέλγκοροντ, ουκρανικό drone χτύπησε αυτοκίνητο και σκότωσε μια γυναίκα, ενώ τραυμάτισε έναν άνδρα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.
Στην περιφέρεια Μπριάνσκ, επίσης στόχος ουκρανικού drone έγινε αυτοκίνητο, όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε και ο εγγονός της τραυματίστηκε. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από εμπορικό κέντρο, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Ιγκόρ Κοβαλτσούκ μέσω Telegram.
Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως σήμερα αναχαιτίστηκαν 483 ουκρανικά drones σε διάφορα σημεία της ρωσικής επικράτειας.
![]()
