Σουδάν: Τουλάχιστον 82 νεκροί από την κατάρρευση χρυσωρυχείου σε απομακρυσμένη περιοχή

Σουδάν: Τουλάχιστον 82 νεκροί από την κατάρρευση χρυσωρυχείου σε απομακρυσμένη περιοχή

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου σε απομακρυσμένη περιοχή βόρεια της αλ-Νουχούντ, στο Δυτικό Κορντοφάν του Σουδάν, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό από πηγή εντός των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) που ελέγχουν την περιοχή.

«Ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων παραμένει παγιδευμένος κάτω από ερείπια και οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται με υποτυπώδη μέσα», ανέφερε η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Από την έναρξη της σύγκρουσης ανάμεσα στον σουδανικό στρατό και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) τον Απρίλιο του 2023, και οι δύο πλευρές έχουν χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της μεταλλευτικής βιομηχανίας, πέρα από την υποστήριξη που έχουν λάβει από ξένες χώρες.

Ο πόλεμος έχει διαλύσει την ήδη εύθραυστη οικονομία του Σουδάν, όπου σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Loading

Play