Για να επιταχύνει τον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες (289 εκατ. ευρώ) φέτος, για να επιταχύνει τον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σκοπός είναι «να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας στο Γκότλαντ», το μεγαλύτερο νησί της χώρας, «να αυξήσουμε τον αριθμό» των στρατιωτικών, «να αυξήσουμε τα εφόδιά μας σε καύσιμα και πυρομαχικά», καθώς και να βελτιωθεί ο «εφοδιασμός με υλικά και οχήματα», εξήγησε ο υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ, σύμφωνα με σουηδικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Στοκχόλμη ανακοίνωσε ότι πρόθεσή της είναι να αυξήσει τον στρατιωτικό της προϋπολογισμό στο 2% του ΑΕΠ το ταχύτερο δυνατό και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την επιτάχυνση της διαδικασίας.
Δείτε επίσης: Στην πρώτη γραμμή η Σουηδία: Παρά τις απειλές στέλνει οπλισμό στο Κίεβο
- Κοινή καταδίκη από 21 χώρες για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ
- Το μέλλον της Ασίας: Οι συνέπειες της ουκρανικής κρίσης
- Μεγάλες προσδοκίες και καμία δικαιολογία για την Άρσεναλ
- ΑΕΚ: Απελευθερώθηκαν οι 30 οπαδοί μετά την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τις σχολικές εργασίες των παιδιών; Μια πολύπλοκη κατάσταση