Συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ: πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο και πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο

Συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ: πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο και πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο

Συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ, καθώς δεξαμενόπλοιο επλήγη χθες Δευτέρα από «αδιευκρίνιστο βλήμα» την ώρα που επιχειρούσε να τα διασχίσει, σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO, που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το πλοίο «χτυπήθηκε από αδιευκρίνιστο βλήμα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο», την οποία το πλήρωμα προσπαθεί να σβήσει, ανέφερε η UKMTO, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Νωρίτερα, η υπηρεσία είχε σημειώσει ότι ένα δεξαμενόπλοιο που έμπαινε στα Στενά, κοντά στις ακτές του Ομάν, άλλαξε πορεία αφού απειλήθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις.

Από το στρατηγικής σημασίας θαλάσσιο πέρασμα περνούσε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος το 20% των υδρογονανθράκων που καταναλώνονται παγκοσμίως.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play