Συναγερμός στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου: Εντοπίστηκε drone και έκλεισε για 45 λεπτά

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου: Εντοπίστηκε drone και έκλεισε για 45 λεπτά

Συναγερμός σήμανε στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου, όταν εντοπίστηκε drone, με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι πτήσεις για 45 λεπτά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, αρκετές πτήσεις εξετράπησαν προς τη Δρέσδη και τη Λειψία, ενώ ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο του Βερολίνου άνοιξε ξανά στις 22:05 (ώρα Ελλάδος). Ο ίδιος ανέφερε ότι ο εντοπισμός του drone καταγγέλθηκε από πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της πρωτεύουσας κατέγραψε τουλάχιστον 28 θεάσεις drones, τις περισσότερες σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο γερμανικό αεροδρόμιο, όπως ανέφερε η Γερμανική Υπηρεσία Αεροπλοΐας στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου rbb.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play