Συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες προβλέπεται να διεξαχθεί την Πέμπτη στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ευρωπαϊκή πολιτική πηγή στο AFP, καθώς οι προσπάθειες των ΗΠΑ να δοθεί τέλος στη ρωσική εισβολή φαίνεται να έχουν μπλοκαριστεί.
Η συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής δεν προβλέπεται προς το παρόν, πρόσθεσε η πηγή. Οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν έχουν φέρει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κερδίζει χρόνο και προσποιείται πως επιθυμεί να διαπραγματευτεί προκειμένου να προετοιμάσει νέες επιθέσεις, ενώ ο ρωσικός στρατός ελέγχει περίπου το 20% του ουκρανικού εδάφους.
Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, προκαλώντας τη χειρότερη ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ