Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε την ανάγκη για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να πυρπολήσει ολόκληρη την περιοχή. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας, επεσήμανε την σημασία της διπλωματίας.
«Πρέπει να τεθεί τέλος στον πόλεμο αυτόν πριν επιδεινωθεί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αν δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία, είναι εφικτό να βρεθεί λύση. «Θα συνεχίσουμε υπομονετικά τις προσπάθειές μας για να φέρουμε τις πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η συνέχιση αυτού του παράλογου και παράνομου πολέμου θα έχει σοβαρές συνέπειες, με αύξηση των ανθρώπινων και υλικών απωλειών, καθώς και με αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.
«Ως λαοί της περιοχής, δεν πρέπει να αφήσουμε έναν πόλεμο του οποίου είμαστε ήδη θύματα να μας προκαλέσει νέα δεινά», πρόσθεσε, εκφράζοντας ανησυχίες για την κατάσταση.
Επιπλέον, ο Ερντογάν προειδοποίησε το Ιράν για τις προκλητικές ενέργειές του, μετά την αναχαίτιση δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.
![]()

