Τουρκία: Ο Ερντογάν ιδρύει σχολή πρακτόρων

Σε μία κίνηση με ιδιαίτερη σημασία προχωρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού διά στόματος Ιμπραήμ Καλίν έγινε γνωστό ότι θα ιδρυθεί τουρκική ακαδημία πρακτόρων.

«H Τουρκία έχει κάνει ένα κβαντικό άλμα τα τελευταία χρόνια για να γίνει ένα αυτάρκες, αποτρεπτικό και προληπτικό κέντρο ισχύος, ειδικά στην αμυντική βιομηχανία, τις τεχνολογίες UAV και κρίσιμων υποδομών, και έχει αλλάξει τα δεδομένα. Παρά τα εμπόδια, τα μυστικά εμπάργκο, τα μπλοκαρίσματα και κυρώσεις που τίθενται μπροστά στη χώρα, κάνουμε νέες κινήσεις και εργαζόμαστε για τη διασφάλιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων όπως και για τη δημιουργία στρατηγικής περιοχής ασφάλειας για τις φίλες και αδελφικές χώρες» ανέφερε ο Καλίν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης.

propoli

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Με αυτή την ευκαιρία, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ιδρύσαμε την Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών για να κάνουμε την Τουρκία μια χώρα που έχει λόγο στη θεωρία και τη μεθοδολογία των πληροφοριών. Θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρό μας, ο οποίος ποτέ δεν στερεί την υποστήριξή του σε αυτό το θέμα».

Ο Ερντογάν προειδοποίησε και το Ισραήλ: «συλλάβαμε τους πράκτορές σας, αυτό είναι το πρώτο βήμα, είστε καταδικασμένοι να μάθετε τι είναι η Τουρκία».

«Η υπηρεσία μας (ΜΙΤ) η οποία αποκάλυψε το δίκτυο πρακτόρων του Ισραήλ εντός της χώρας μας απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο σε όσους μας απειλούν. Φυσικά αυτό προκάλεσε έκπληξη στο Ισραήλ. Δηλαδή “πώς τους συλλάβατε, τους μαζέψατε” κτλ. Περιμένετε και θα δείτε! Αυτό είναι το πρώτο βήμα! Θα τη μάθετε την Τουρκία. Ακόμη και τώρα δεν την μάθατε. Όμως είστε καταδικασμένοι να τη μάθετε» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Δείτε επίσης: Το σκωπτικό σκίτσο του Αρκά για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια που… διχάζει

Loading