Β. Νετανιάχου: Συγκέντρωση με τον Ντ. Τραμπ για τις προσπάθειες απελευθέρωσης ομήρων

Β. Νετανιάχου: Συγκέντρωση με τον Ντ. Τραμπ για τις προσπάθειες απελευθέρωσης ομήρων

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώθηκε στις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να «εξαλείψει» τις στρατιωτικές ικανότητες της Χαμάς, καθώς και την ικανότητά της να κυβερνά.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι οι ηγέτες συζήτησαν τις συνέπειες και τις δυνατότητες «της μεγάλης νίκης που πετύχαμε επί του Ιράν» κατά τη διάρκεια αυτής της τρίτης επίσκεψής του στις ΗΠΑ από την αρχή της δεύτερης θητείας του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ συναντήθηκε χθες, Τρίτη, με τον Νετανιάχου για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα, καθώς ο απεσταλμένος του προέδρου στη Μέση Ανατολή ανέφερε πως το Ισραήλ και η Χαμάς πλησιάζουν σε μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου.

Αντιπροσωπεία από το Κατάρ, η οποία φιλοξενεί τις έμμεσες συνομιλίες ανάμεσα σε ισραηλινούς διαπραγματευτές και τη Χαμάς, συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου πριν από την άφιξη του Νετανιάχου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, ο οποίος επικαλέσθηκε πηγή που γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Loading

Play