Η εταιρεία Warner Chappell Music ανακοίνωσε σήμερα ότι αγόρασε τα δικαιώματα του ρεπερτορίου του Ντέιβιντ Μπόουι έναντι του ποσού των 250 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς απόκτησης καταλόγων σπουδαίων καλλιτεχνών της μουσικής.
Από το πρώτο άλμπουμ “David Bowie” του 1967 στο μεταθανάτιο “Toy”, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021, «αυτή η ιστορική συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Μπόουι», ήτοι 26 άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν από τον καλλιτέχνη και εκατοντάδες τραγούδια, μεταξύ άλλων τα θρυλικά “Space Oddity”, “Ziggy Stardust”, “Heroes” ή “Let’s Dance”, ανακοίνωσε με ενθουσιασμό η Warner Chappell Music σε ένα δελτίο τύπου.
Η θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Warner Music, ενός από τους κολοσσούς της μουσικής βιομηχανίας μαζί με τη Sony και την Universal, δεν διευκρινίζει το ποσό αγοράς. Αυτό θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Variety.
Πρόδρομος της γκλαμ-ροκ, ικανός να δημιουργεί μοναδικά σύμπαντα με τους φανταστικούς χαρακτήρες του, όπως τον Major Tom ή τον Ziggy Stardust, ο Ντέιβιντ Μπόουι παραμένει ένας από πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα.
Ο Βρετανός θα γιόρταζε τα 75 χρόνια του την 8η Ιανουαρίου, εάν δεν είχε πεθάνει πριν από σχεδόν 6 χρόνια, στις 10 Φεβρουαρίου του 2016, από καρκίνο.
- Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Τέσσερις προφυλακίσεις και δύο βραχιολάκια – Έρχονται εκλογές στην ΕΟΚ
- Πέντε ταινίες για το ’40, την κατοχή και την αντίσταση που άφησαν εποχή
- Ο Giannis έκανε triple double, αλλά το Μαϊάμι λύγισε ξανά
- «Πάγωμα» επιτοκίων στο 2,5% αναμένεται από την ΕΚΤ
- Ιορδανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία μετά την επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία
![]()
