(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χ. Θεοχάρης: «Από το 2019 και έπειτα έχουν δημιουργηθεί 400.000 θέσεις εργασίας»

Για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και για τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από το 2019 και έπειτα μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2019 μέχρι και σήμερα, η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και η αναμόρφωση του ΚΦΔ ήταν τα βασικά θέματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στον Real FM και τους δημοσιογράφους Τέρενς Κουίκ και Έρη Πανάγου.

propoli

Σε σχέση με την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «περιλαμβάνει διατάξεις εκσυγχρονισμού, απλοποίησης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών. Ακόμη, διατάξεις για τις ρυθμίσεις που αφορούν σε τεχνικές βελτιώσεις για να λυθούν χρονίζοντα ζητήματα».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνέντευξης και σε ερώτηση των δημοσιογράφων, σχετικά με επιδόματα, market pass κ.ά., ο κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Το κράτος έρχεται να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε οι πολίτες να βρουν οικονομική λύση. Δεν είναι αυτό που θα δώσει την οικονομική λύση στους πολίτες. H πραγματική οικονομία πρέπει να το κάνει αυτό. Ζούμε σε μία οικονομία ανοιχτή, η οποία πρέπει να παράγει πλούτο και αυτός ο πλούτος να φτάνει σε όλες και όλους. Το κράτος έρχεται να βοηθήσει σε εξαιρετικές και ειδικές περιπτώσεις, όπως έγινε την περίοδο της πανδημίας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι βρισκόμαστε σε περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής και πως η κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι μάλιστα αυστηροποιούνται σε πολλά σημεία.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «έθεσε τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», όπως για παράδειγμα στις αμυντικές δαπάνες. Δεν έχουμε τις ίδιες αμυντικές ανάγκες με το Βέλγιο που δεν έχει γείτονα να το απειλεί, όπως έχουμε εμείς την Τουρκία. Συνεπώς πέτυχε, οι αμυντικές δαπάνες να μην μετράνε μέσα στις διαδικασίες ελέγχου των ελλειμμάτων».

Αναφορικά με τις τράπεζες, σημείωσε: «Προφανώς και δεν παραδίδουμε τους πολίτες στις τράπεζες. Έχουμε καταφέρει και οι τράπεζες να ορθοποδήσουν και να θέσουμε το πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην αχτίδα βελτίωσης που παρατηρείται στην βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σημειώνοντας πως αυτό δίνει την ελπίδα ότι «αυτό θα μειώσει τους κινδύνους μετάδοσης των προβλημάτων στην ελληνική οικονομία. Μια οικονομία που αντέχει μιας και παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 2% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 0,4%».

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Νέοι προσπαθούν να αποφύγουν τη στράτευση – Άγριο ξύλο σε όσους πιάνουν στα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading