«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε σήμερα να φανεί ως αξιόπιστος, ενώ έχει κριθεί ως βαθιά αναξιόπιστος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς στο Open, αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «εγκάλεσε τάχα το ΠΑΣΟΚ ότι “όταν είσαι αντιπολίτευση, μπορείς να πεις τα πάντα”», ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κοστολογήσει το πρόγραμμά του. Υποστήριξε πως «αντίθετα, εκείνος αποδεδειγμένα ως αντιπολίτευση έταξε τα πάντα στους πάντες και είπε ψέματα». Επανέλαβε ότι «υποσχόταν να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου και τον διατήρησε» και ότι «το 2023 εξαπάτησε 350.000 ελεύθερους επαγγελματίες». Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε το πουγκί με ψέματα το 2019 και χωρίς κοστολόγηση» και επισήμανε ότι το 2018 στη ΔΕΘ υποσχόταν οριζόντια μείωση ΦΠΑ, ενώ «σήμερα εδώ στο ΟΡΕΝ είπε ότι δεν περνάει η οριζόντια μείωση».
Πρόταση του ΠΑΣΟΚ με 5 άξονες για μια σύγχρονη και αποκεντρωμένη δημόσια πολιτική διαχείρισης υδάτων
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ΝΔ το 2023 δεν κρίθηκε βάσει της υλοποίησης ή όχι εξαγγελιών της, «αλλά γιατί οι πολίτες έτρεμαν μην έρθει ξανά η προηγούμενη διακυβέρνηση». Τόνισε ότι και σήμερα «επειδή καταρρέει», όπως ανέφερε, προσπαθεί να σκηνοθετήσει το ίδιο «ψεύτικο δίπολο». Σχολίασε ότι «ουρά του κ. Τσίπρα» έγινε η ΝΔ εφαρμόζοντας τον νόμο Κατρούγκαλου και μάλιστα «πιο σκληρά από όλους».
Στον απόηχο της εισαγγελικής πρότασης για παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι «η εισαγγελική πρόταση λέει ξεκάθαρα ότι προτείνει να παραπεμφθεί ο κ. Τριαντόπουλος για παράβαση καθήκοντος» σε σχέση με την απόφαση που πήρε για την αλλοίωση του πεδίου. Ζήτησε να ερευνηθεί αν αυτό έγινε με πρόθεση, ώστε να μην υπάρχει αποδεικτικό υλικό προσβάσιμο στην έρευνα. Ο κ. Τσουκαλάς αντέτεινε στον εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Ρωμανό, λέγοντας: «Μην μου λέτε εμένα για ξυλολιάδα. Για την ξυλολιάδα να τα πείτε στον πρωθυπουργό».
Σχετικά με την «ομολογία των επικεφαλής του ΟΣΕ ότι το σύστημα αυτόματης πέδησης των τρένων (ETCS) δεν λειτουργεί τρία χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη», ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι «αυτό που έπρεπε να είναι το μάθημα που πήραμε το 2023 και να τρέξουμε να το κάνουμε άμεσα, γιατί είναι το βασικό πρωτόκολλο που δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα αν υπήρχε, η κυβέρνηση ακόμη δεν το έχει υλοποιήσει». Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει ότι δεν το είχε κάνει.
Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι «καταδικάστηκε ο κ. Μελάς, ο εκλεκτός σας, και παραπέμπονται 22 στελέχη σας», προσθέτοντας: «Και μου λέτε ότι πήγαν κουβά όσα υποστήριζε η αξιωματική αντιπολίτευση; Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να αρθεί η ασυλία για να μπορέσει να ερευνήσει η Δικαιοσύνη. Αν δεν είχε αρθεί, δεν θα είχε παραπεμφθεί κανείς».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τους οικίσκους ανακύκλωσης, διερωτώμενος αν θα πει κάτι η κυβέρνηση. Είπε ότι «το πόρισμα της επιτροπής δημοσιονομικού ελέγχου αναφέρει ότι τα σπίτια ανακύκλωσης που δόθηκαν στους δήμους και τα οποία στην ελεύθερη αγορά κοστίζουν 66.000 ευρώ το πολύ, στην Ελλάδα πουλήθηκαν 300.000 το καθένα». Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναδείξει το θέμα με ερώτηση της Κ.Ο. και ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, και πως τώρα το θέμα ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
«Είναι ένα ακόμη σκάνδαλο. Όποια πέτρα και να σηκώσουμε, από κάτω είναι άλλο ένα σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας»
.
![]()
