Άννα Ευθυμίου: «15.000 παιδιά έχουν μείνει εκτός ΚΔΑΠ, και αυτό πρέπει να αλλάξει»

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, «Radio North», παραχώρησε η Βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου η οποία μίλησε για την ΔΕΘ, ενώ μίλησε και για τα ΚΔΑΠ και όσα έχουν γίνει.

Συγκεκριμένα και σε ερώτηση του κ. Οραΐλογλου για την κατάσταση με τα ΚΔΑΠ και το γεγονός ότι 15.000 παιδιά στην Θεσσαλονίκη και 85.000 συνολικά έμειναν εκτός είπε:

propoli

«Καταρχάς για τους νηπιακούς σταθμούς το ξέρω και εγώ από συγγενικό πρόσωπο. Δηλαδή ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες θέσεις, όπως προέκυψε και σε εμένα. Επίσης δεν είναι τωρινή αυτή η ενασχόληση επειδή είδα όλες τις διαμαρτυρίες γονέων και ΚΔΑΠ.

Επειδή είδα αυτό το πρόβλημα, έκλεισα ένα ραντεβού με την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου πριν ενάμιση με δύο μήνες και της είπα ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αυξηθεί η χρηματοδότηση διότιπάρα πολλές θέσεις θα μείνουν κενές.

Δεν βρήκα γόνιμο έδαφος στην συζήτηση μας, αφού η υπουργός μου εξήγησε ότι αυτά είναι τα χρήματα και έχουν δοθεί μέσω ΕΣΠΑ, αλλά εγώ θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή υπάρχουν γυναίκες και γενικά γονείς που δεν δουλεύουν συνεχόμενα.

Είναι καλές οι αναγγελίες του υπουργείου ότι θα δοθούν έκτακτες χρηματοδοτήσεις για να καλυφθούν κάποιες θέσεις αλλά δεν φτάνουν.

Εγώ δεν θα πω ότι πρέπει να κάνει όλα τα ΚΔΑΠ βιώσιμα αλλά 15.000 παιδιά έχουν μείνει εκτός ΚΔΑΠ, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν μητέρες που δουλεύουν Part Time και σπαστό και πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες.»

Ακούστε όλη την συνέντευξη της κ. Ευθυμίου:

Δείτε επίσης: ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Loading