Αποκαλύψεις Νατσιού στη Βουλή: Αλληλοκαταγγελίες και νομοθετικά τερτίπια

Αποκαλύψεις Νατσιού στη Βουλή: Αλληλοκαταγγελίες και νομοθετικά τερτίπια

Με αναφορά στο πόρισμα του ΕΜΠ για την τραγωδία των Τεμπών ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας κατά τη συζήτηση για την Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με τη Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

«Ο τρόπος που υποδέχτηκε η ΝΔ το πρόσφατο πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη είναι, και μην εκπλαγείτε με αυτό που θα πω, μια προσφορά στους Έλληνες πολίτες.»

Οι πανηγυρισμοί σας για το αμφίσημο αυτό κείμενο το οποίο είναι γεμάτο από ίσως, πιθανόν, είναι εφικτό, μπορεί και να ξεπερνούν κατά πολύ την ουσία της υποθέσεως. Παραπέμπει σε ένα καθεστώς που είναι τόσο διψασμένο για την εξουσία ούτως ώστε με την ιδέα ότι μπορεί να τη γλιτώσει και άλλη φορά χοροπηδά αλαζονικά πάνω από τα φέρετρα των νεκρών», είπε ο κ. Νατσιός και πρόσθεσε.

«Εσείς που καταγγέλλετε τον Κασελλάκη και εσείς που καταγγέλλατε τον ΣΥΡΙΖΑ για μια αντίστοιχη διάταξη, περάσατε νύχτα νόμο για τους συγγενείς και τα παιδιά των πολιτικών.»

Πώς να μην υποθέσει ο απλός πολίτης ότι πάτε στις εν κρυπτώ ρυθμίσεις σας να κρύψετε παράνομο πολιτικό χρήμα; «Θα βουλιάξετε στα Τέμπη σας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νίκης, αναφερόμενος σε θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της εξουσίας και την απουσία διαφάνειας.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στην επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που την διαχειρίστηκε. «Είναι δυνατόν να διαβάζουμε τη δήλωση του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των Ποντίων που τιμούμε σήμερα και να λείπει από αυτή η λέξη γενοκτονία; Τι είδους συμβόλαιο έχετε υπογράψει με τους γείτονες;» διερωτήθηκε ο κ. Νατσιός.

Αναφέρθηκε επίσης σε εγκύκλιο την οποία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για την ομοφοβία, «αγνοώντας την γενοκτονία», όπως είπε, και επισήμανε πως «ο καημός τους αυτός είναι και όχι η γενοκτονία των προγόνων μας». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Νατσιός συνέδεσε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με το πρόβλημα της ακρίβειας, αναρωτώμενος αν είναι δυνατόν «με τόση ακρίβεια να είναι απαγορευμένο αγαθό για χιλιάδες οικογένειες οι διακοπές μιας εβδομάδας σε ένα νησί;»

«Κοιμηθείτε αγκαλιά με τις αγαπημένες σας δημοσκοπήσεις και αφήστε σε εμάς την επικοινωνία με τον λαό,» κατέληξε ο πρόεδρος της Νίκης.

Loading

Play