(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Γεωργιάδης για αυξήσεις στην ενέργεια: «Αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχιστεί»

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αυξήσεις στην ενέργεια, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης για να τα εξαλείψει μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

propoli

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι «αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση, η Ελλάδα θα πράξει μόνη της», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα», ανέφερε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: «Πέστε κάτω, τον Γιάννη θα σκοτώσουμε»

Loading