Η ανάγκη για αντιπαράθεση στη Δημοκρατία, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Σδούκου

Η ανάγκη για αντιπαράθεση στη Δημοκρατία, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Σδούκου

Η Δημοκρατία χρειάζεται αντιπαράθεση, όχι εχθροπάθεια, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, επισημαίνοντας ότι η πολιτική βία δεν προκύπτει τυχαία, αλλά καλλιεργείται από ένα κλίμα ακραίας ρητορικής. Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν απέδωσε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό για τη δολοφονία, αλλά του καταλόγισε την ύπαρξη εχθροπάθειας.

Η κ. Σδούκου επεσήμανε ότι η πολιτική βία δεν πέφτει από τον ουρανό, αλλά απαιτεί τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου ο πολιτικός αντίπαλος θεωρείται εχθρός. Σημείωσε ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν καταφεύγει στη βία, ωστόσο μικρές ακραίες ομάδες την αναζητούν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της γλώσσας.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η αύξηση των ποσοστών του κόμματος ενισχύει την ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν τομείς που δεν έχουν προχωρήσει με την αναμενόμενη ταχύτητα, υπογράμμισε τις σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, όπως η ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επιπλέον, η κ. Σδούκου ανέφερε ότι οι πολίτες αξιολογούν την αξιοπιστία και την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της για το 2023. Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας, υπογράμμισε ότι η περιβαλλοντική πολιτική πρέπει να ξεκινά από τις καθημερινές συνήθειες των πολιτών, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα παραμένει, παρά τα θεσπισμένα μέτρα.

Loading

Play