Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Χρέος η διεθνής αναγνώριση, δηλώνει ο Σταύρος Καλαφάτης

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Χρέος η διεθνής αναγνώριση, δηλώνει ο Σταύρος Καλαφάτης

Η Γενοκτονία των αδελφών μας του Πόντου αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας. 107 χρόνια μετά, παραμένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη και την καρδιά μας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συνεχίζει τονίζοντας ότι η προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά χρέος που οφείλουμε να υπηρετήσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες. Όπως έχει υπογραμμίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συνεχίσουμε μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης.

Ο κ. Καλαφάτης καταλήγει λέγοντας: «Πονάμε, αλλά δεν ξεχνάμε». Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού, που είναι αγώνας όλων των Ελλήνων. Γιατί «η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play