Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, είχε οριστεί υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Οικονόμου.
Η ανάληψη των καθηκόντων για τον βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας γίνεται στο πλαίσιο του μερικού ανασχηματισμού ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής.
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία ωστόσο δεν εξελέγη.
Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019 με τη Νέα Δημοκρατία.
Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πλέον ορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν έναν γιο, τον Δημήτρη.
Δείτε επίσης:
- Στις εκλογές της Νέας Υόρκης η μεγαλύτερη προσέλευση των τελευταίων 20 ετών
- Η Κόστα Ρίκα ανακοινώνει την εξάρθρωση του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν εγκωμίασε τις δυνατότητες των νέων πυρηνοκίνητων υπερόπλων
- Αεροπλάνο της UPS συντρίβεται κατά την απογείωση: Ανησυχία για θύματα στο έδαφος [βίντεο]
- YouTube: Η νέα σχεδίαση φέρνει επιρροές από την Apple
![]()
