Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα γεγονότα με το efood και στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα ο υπουργός εργασίας είπε στον ΣΚΑΙ: «Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με το νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους» καθώς όπως τόνισε «υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία.»
Παράλληλα δήλωσε πως σήμερα θα δημοσιοποιηθεί ανακοίνωση σχετικά με το τι ισχύει σε κάθε χώρα. Ανέφερε επίσης πως υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σε αυτές τις επιχειρήσεις και άλλοι που προτιμούν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες.
Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ο υπουργός είπε:
«Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών.»
Οπότε σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια αθέμιτη πρακτική από πλευράς efood.
Κλείνοντας αναφερόμενος στους μισθούς είπε: «Στην επόμενη απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό θα υπάρχει αντανάκλαση της ανάπτυξης και θα δοθεί ένα κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους.»
Δείτε εδώ τις δηλώσεις του:
Δείτε επίσης: Χρ. Σταϊκούρας: Δυνατότητα καταβολής των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Οκτωβρίου (vid)
- Σημαντική ανατροπή στην αγορά των crypto λόγω Στενών του Ορμούζ
- Επενδύσεις στον τουρισμό: Πώς οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλάζουν το τοπίο
- Σουδάν: Δραματική επίθεση με drone σε αγορά σκοτώνει τουλάχιστον 11
- Σοκ στην Κολομβία: Δολοφονία δημοσιογράφου Κριστιάν Ερέρα μπροστά στην οικογένειά του
- Συναγερμός στην Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για σχέσεις με τη Χαμάς
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

