Δεν πείθει και δεν «πουλάει» ο «εκβιασμός» Μητσοτάκη περί σταθερότητας…

Οι δημοσκοπήσεις είναι πολύτιμο εργαλείο για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, γι’ αυτό και στην πολιτική χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Ένα τέτοιο συμπέρασμα, ότι ο εκβιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη περί σταθερότητας δεν πείθει, ούτε “πουλάει” στο εκλογικό σώμα.

Η παραπάνω άποψη αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις, αφού στο ερώτημα “πόσο διακυβεύεται η πορεία της χώρας από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;”, θετικά απαντά μόλις το 65%, που ως ποσοστό φαντάζει μεγάλο, αλλά επί της ουσίας είναι πολύ μικρότερο από το 82% που καταγραφόταν στις ευρωεκλογές του 2019. Τι μεσολάβησε σε αυτά τα πέντε χρόνια; Η ασφάλεια που ένιωσε πάλι η κοινωνία. Και πάνω σε αυτό το αίσθημα σιγουριάς “πατά” ο Πρωθυπουργός, σπέρνοντας αμφιβολίες που σε τελική ανάλυση πλήττουν την οικονομία, αφού η αβεβαιότητα για το αύριο γεννά προβληματισμό και οδηγεί τον κόσμο σε ανασκουμπώσεις.

propoli

ΜΕΣΟΤΙΤΛΟΣ

Η μάχη των ποσοστών

Όσον αφορά στη μάχη των ποσοστών, με τα έως τώρα δεδομένα η Νέα Δημοκρατία κινείται στα επίπεδα του 32-33%, έχοντας υποχωρήσει μισή μονάδα συγκριτικά με τις μετρήσεις του προηγούμενου δεκαημέρου. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ξεκολλήσει από το 15-16%, διατηρώντας προβάδισμα ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη που φαίνεται να μην μπορεί να υπερβεί το 12%. Όλα τα παραπάνω, φυσικά, είναι ευμετάβλητα και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το ποσοστό της αποχής που σήμερα κυμαίνεται στο… ψυχολογικό όριο του 50%.

Το ζήτημα είναι ορατό και απασχολεί έντονα το Μέγαρο Μαξίμου, με το πρωθυπουργικό επιτελείο να επισημαίνει ότι οι ευρωεκλογές είναι σοβαρή υπόθεση, αφού το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα καθορίσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη για την επόμενη πενταετία και προφανώς αφορά και απασχολεί την πατρίδα μας.

ΜΕΣΟΤΙΤΛΟΣ

Παροχολογίας το ανάγνωσμα

Ένα δεύτερο ζήτημα που προβληματίζει έντονα το περιβάλλον  του Πρωθυπουργού είναι η παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ και η πιθανή ανωριμότητα του εκλογικού σώματος να διαχειριστεί νέες “παγίδες” του στυλ “λεφτά υπάρχουν” ή “θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο”.  Για το λόγο αυτό, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι η χώρα χρεοκόπησε με πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν είναι επιλογή η επιστροφή στις ημέρες του 2015.  “Δεν είναι λύση να μοιράζουμε χρήματα που δεν διαθέτουμε. H δημαγωγία της αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει. Γιατί αυτό το οποίο εισηγείται αυτή τη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, κοστολογημένα, θα μας στοιχίσει 45 δισ. ευρώ -μόνο τα μέτρα από τις δύο προτάσεις νόμου τις οποίες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή”, σημειώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης ξορκίζει την αποχή για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων

Loading