(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ισχυρότερο από ποτέ το κράτος δικαίου στην Ελλάδα»

Με τη Ρομπέρτα Μετσόλα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε δηλώσεις του αμέσως μετά απάντησε για το κράτος δικαίου, αναφέροντας ότι είναι ισχυρότερο από ποτέ στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, αναγνώρισε ότι είναι δίκαια τα αιτήματα των αγροτών ενώ όσον αφορά στο κράτος δικαίου μετά και το καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου είπε: 

propoli

«Ο διάλογος πρέπει να διεξάγεται με ευθύνη και πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες που μπορεί να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο συκοφαντιών πότε με ανύπαρκτες υποθέσεις όπως η  υπόθεση της μικρής Μαρίας και πότε με καταγγελίες για το κράτος δικαίου το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ. Είναι ενέργειες που ενόχλησαν στην πατρίδα μας και πήραν σκληρή απάντηση και από την ίδια την δικαιοσύνη και τον Άρειο Πάγο. Μοιάζει παράδοξο δυνάμεις που συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά συνθήματα να εμφανίζονται αίφνης ως υπερασπιστές των ευρωπαϊκών αξιών και της δικαιοσύνης. Κριτής αμερόληπτος», είπε ο πρωθυπουργός «είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Και πρόσθεσε: «Αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και αυτοί πρέπει να καταδικαστούν με την ψήφο των ευρωπαίων στις επικείμενες εκλογές».

Σε άλλο σημείο και αφού αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ισότητας στον γάμο στη χώρα μας τόνισε: «Είναι πολιτικές που αναγνωρίζονται και από τους εταίρους μας και από έγκριτα ΜΜΕ. Η δημοκρατία ζει και προοδεύει στον τόπο που γεννήθηκε ας μην ανησυχούν ορισμένοι».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή στάση με την ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των ευθυνών αλλά και στο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στη Γάζα και την ανθρωπιστική κρίση και πρόσθεσε ότι δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα και τα εμπόδια που βάζουν οι Χούθι στο διεθνές εμπόριο.

Aliri

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι συζητήθηκαν όλα αυτά με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου αλλά και πως η ΕΕ θα αποκτήσει την στρατηγική αυτονομία της. Πως θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις επίσης όπως οι κινητοποιήσεις των αγροτών μας που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας με δίκαια αιτήματα. Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν ενόψει ευρωεκλογών αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο, τόνισε.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Κ. Ζαχαριάδης: «Εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη»

Loading