Κυρ. Βελόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση-Η Ελληνική Λύση απαιτεί την παραίτησή του και την άμεση προσφυγή στις κάλπες

«Επειδή οφείλουμε στον ελληνικό λαό για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του, από εδώ και στο εξής θα κυνηγήσουμε κάθε είδους διαφθορά και θα επιβάλουμε διαφάνεια. Αυτό θα κάνουμε και στην περίπτωση της νοθείας» στις πρόσφατες εκλογές ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά την πρώτη του τοποθέτηση μετά τις ευρωεκλογές στην Ολομέλεια.

propoli

Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι στο ερώτημα εάν «οι εκλογές ήταν αδιάβλητες; Εμείς λέμε όχι!», καθώς «πώς είναι δυνατόν η ΝΔ από το 40,17% στην επιστολική ψήφο, όταν έφτασε στην κάλπη να έπεφτε στο 28,31%. Η διαφορά είναι της τάξεως του 11,74%. Είναι ανεξήγητο! Ουδείς έλεγξε τους σάκκους από πού ήρθαν, πώς ήρθαν. Είναι χαώδεις οι διαφορές της ΝΔ μεταξύ επιστολικής ψήφου και κάλπης. Τα στοιχεία τα καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής. Ακούστε: Το 54,29% της επιστολικής ψήφου στην κάλπη γίνεται 32,31%. Σε 8 περιφέρειες, η σύγκριση δημιουργεί ερωτηματικά. Π.χ. στην Α’ Ανατ. Αττικής η ΝΔ στην επιστολική ψήφο παίρνει 54,29% και στην κάλπη 23,1% των ψήφων. Στην Εύβοια η ΝΔ στην επιστολική ψήφο παίρνει 41,50% και στην κάλπη 25,89%. Στα Χανιά στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 35,97% και στην κάλπη 26,85%. Στην Χαλκιδική στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 40,59% και στην κάλπη 27,07%. Στην Κοζάνη, στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 36,35% και στην κάλπη 26,62%. Στην Λευκάδα, στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 33,11% και στην κάλπη 26,25%. Και ενώ όλα τα άλλα κόμματα είναι περίπου κοντά στο εκλογικό τους αποτέλεσμα, συμβαίνει κάτι περίεργο. Η Ελληνική Λύση στην επιστολική ψήφο λαμβάνει μόλις το 2,37%, ενώ στην κάλπη σαρώνει με 9,4%. Μιλάμε για τετραπλάσιο ποσοστό!»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 10/6/2024 έγραψε ότι ο Γκρίνμπεργκ παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Ο Παύλος Μαρινάκης όμως στις 4/6/2024 είπε για τον κ. Γκρίνμπεργκ: “Ο κος Γκρίνμπεργκ και όποιος έχει έναν ρόλο επικοινωνιακό, πληρώνεται με σύμβαση, η οποία είναι κατατεθειμένη και υπογεγραμμένη από τη ΝΔ και τον ίδιο, με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα, όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές”». Σχολίασε δε απευθυνόμενοςστη ΝΔ: «Ζητάτε το πόθεν έσχες του Κασσελάκη και καλά κάνετε. Ωραία. Πείτε μας, πληρώνεται και από ποιον ο Γκρίνμπεργκ;». Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «οι δαπάνες της ΝΔ προς την GOOGLE είναι ιλιγγιώδεις. Βλέπουμε κόμματα χρεωμένα να πετούν χρήματα του ελληνικού λαού. Εμείς δεν κάνουμε φιέστες!».

Ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «παρότι η ΝΔ έχασε 1 εκατ. ψήφους, βλέπουμε υπουργούς να βγαίνουν στα κανάλια και να είναι χαρούμενοι γιατί οι ψηφοφόροι προτίμησαν να πάνε στις παραλίες παρά να ψηφίσουν».

Επισήμανε ότι «στους εκλογικούς καταλόγους υπάρχουν ακόμα 600.000 νεκροί» και πρόσθεσε ότι «πώς μπορούμε να σας πιστέψουμε όταν έχετε πει ψέματα για το μεταναστευτικό, για το εμβόλιο, για τις Πρέσπες, για τους φόρους, για τις υποκλοπές, για τα ελληνο-τουρκικά, για τα Τέμπη. Γιατί να πιστέψουμε ότι λέτε την αλήθεια για την επιστολική ψήφο;».

Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι “ο κ. Βελόπουλος υπήρχε περίοδος που ήταν σταθερά στο 12% και στο 13%”. Οι δημοσκόποι γιατί δεν μας έδωσαν ποτέ ποσοστό 12% και 13%; Και συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης: “Ο Βελόπουλος δεν πήρε το δημοσκοπικό υψηλό του ποσοστό. Πήρε κάτω από 10%. Για να είμαι ειλικρινής, ο εκλογικός μας στόχος για την Ελληνική Λύση ήταν να μην πάρει διψήφιο ποσοστό. Και δεν πήρε! Αυτό επετεύχθη”! Αντί να είναι στόχος σας ο Βελόπουλος θα έπρεπε να έχετε στόχο να προσλάβετε ανθρώπους που θα οργανώσουν την πολιτική σας πορεία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον λαϊκή νομιμοποίηση. Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει συνέντευξη λίγες ώρες μετά την εκλογική συντριβή του, φανερώνει τον πανικό και το σοκ που υπέστη. Οι ισχυρισμοί του όμως αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά εκτός πραγματικότητας, αλλά παραμένει ασύδοτος και αμετανόητος για τα ληστρικά τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους εκβιάζει με 5ετή φορολογικό έλεγχο αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν. Αμετανόητος για το γάμο των ομοφυλοφίλων, ενώ την ίδια ώρα ψεύδεται για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Αν οι άνθρωποι αυτοί πάνε στα δικαστήρια, θα δικαιωθούν και θα υιοθετήσουν παιδιά. Αμετανόητος για το έγκλημα των Τεμπών. Δεν τολμά ακόμα και να προφέρει την λέξη “Τέμπη” και ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των ολιγαρχών, με μόνο άγχος του το πότε θα παραλειφθούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία! Πανηγυρίζει επειδή οδήγησε το κόμμα του στην χειρότερη εκλογική επίδοση, αγνοώντας το τεράστιο ποσοστό αποχής και λησμονώντας ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι δική του ευθύνη. Ενώ το κράτος καταρρέει αυτός στοχοποιεί το ΑΣΕΠ, δείχνοντας πως έχει σκοπό να αλώσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο, όπως ακριβώς έπραξε και με την επιστολική ψήφο, με τον πόθεν έσχες του, που ακόμα δεν το έχει δώσει στην δημοσιότητα, με τα κολοσσιαία σκάνδαλα που πλέον απασχολούν την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση και το γνωρίζει. Η παραμονή του στην εξουσία θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα, την Κοινωνία, τη Δημοκρατία. Η Ελληνική Λύση απαιτεί την παραίτησή του και την άμεση προσφυγή στις κάλπες»

Ο κ. Βελόπουλις αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας ότι «ξεπουλάτε τα ασημικά της χώρας και όμως το χρέος μας μεγαλώνει. Χρωστούσαμε 320 δισ., ήρθατε εσείς ξεπουλήσατε ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, νοσοκομεία, αρχαιολογικούς χώρους και τώρα χρωστάμε 400 δισ.! Πουλήσατε την Αλεξανδρούπολη, τώρα πουλάτε και την Καβάλα. Δεν είμαι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων αλλά εναντίον αυτού του ξεπουλήματος. Και δεν ξεπουλάτε μόνο εταιρείες. Η μισή Χαλκιδική έχει ξεπουληθεί σε ξένους, κυρίως Βαλκάνιους. Το κέντρο της Θεσ/νίκης έχει ξεπουληθεί. Αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί διεκδικούν εδάφη, τότε η κατάσταση γίνεται εφιαλτική. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται άμεση ξένη επένδυση η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας. Το ξεπούλημα δηλ. της δημόσιας περιουσίας και οι πλειστηριασμοί της ιδιωτική με την εξαγορά σπιτιών των Ελλήνων από ξένους, μετά την κατάσχεσή τους από τις τράπεζες και τα κοράκια. Θα έχουμε ένα κράτος που λέγεται Ελλάδα, αλλά δεν θα έχει δημόσια περιουσία. Και οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν θα έχουν ούτε ιδιωτική περιουσία. Η χώρα οδηγείται ξανά σε τέλμα, μη διαθέτοντας πια τίποτα να πουλήσει. Κάνετε εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων. Η παιδεία είναι ιδιωτική. Η Υγεία είναι ιδιωτική. Η Ενέργεια είναι ιδιωτική. Αλλά το χρέος δημόσιο».

Σχετικά με την προεκλογική συζήτηση για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη είπε ότι «η κυβέρνηση νομιμοποίησε το μαύρο πολιτικό χρήμα με νόμο στις 28/2/2023, την ημέρα του εγκλήματος των Τεμπών, αφού ο πρωθυπουργός αγόρασε δύο οικόπεδα και ένα σπίτι στα Ζαγοροχώρια έναντι 70.000 ευρώ. Η αγορά έγινε 28/12/2022. Έκανε ο πρωθυπουργός νόμο για τον εαυτό του! Η περιοχή συμπωματικά ετέθη υπό την προστασία της UNESCO μετά την αγορά! Και την πλατφόρμα του πόθεν έσχες δεν την κάνατε γιατί θέλατε να καλύψετε τον πρωθυπουργό. Έτσι νομοθετείτε; Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί για το πόθεν έσχες».

Ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ και μας αποκάλεσε ψεκασμένους, όταν στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ υπάρχει αναφορά για τα βατραχάκια που έχει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του γιατί λέει έχουν καλό feng sui!» και είπε: «Μιλήστε μας τώρα για ψεκασμένους».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης και στο EUROPRIDE που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι «υπάρχει λοιπόν μια οδηγία του εμπορικού συλλόγου της πόλης, ο οποίος καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις να προσελκύσουν τους επισκέπτες και καταναλωτές και να δείξουν τη φιλόξενη διάθεσή τους, προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και δελεαστικές προσφορές, για όλο το χρονικό διάστημα της διοργάνωσης. Δηλ. οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι είναι κορόϊδα; Οι διαφορετικοί από τα Pride είναι κορόϊδα; Εμείς είμαστε σύμφωνοι με όσα είχε πει ο Χρήστος Σιμαρδάνης: Δεν είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις υπερήφανος γιατί είσαι στρέιτ. Να είσαι υπερήφανος γιατί είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος ή καλός πατέρας. Και βέβαια έχουμε και την ανακοίνωση της 3ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας μετά από σύσκεψη με την αστυνομία Θεσσαλονίκης, η οποία θέτει σε συναγερμό όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες για 9 ολόκληρες μέρες, για να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις δηλητηριάσεων από αλκοόλ και οπιούχα. Ναρκωτικά δηλαδή! Επίσης για τραυματισμούς από συμπλοκές ή άλλες αιτίες, κυρίως όμως για λοιμώδη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ακόμα και για ευλογιά των πιθήκων! Εγώ αν έπαιρνα ένα τέτοιο χαρτί στα χέρια μου θα απαγόρευα το EUROPRIDE».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια ρήση του Αριστοτέλη από τα «Πολιτικά», όπως είπε: «”Η επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες. Αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπουν τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων, που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά”. Αυτό κάνετε όλοι σας εκούσια ή ακούσια. Εμείς θα κάνουμε τα αντίθετα. Θα κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες υπερήφανους, γιατί είμαστε η λύση. Η Ελληνική Λύση».

Ι.Α.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading