Στη Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η χώρα έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι» για τα καρτέλ και τους ολιγάρχες. Όπως ανέφερε, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας καταργούν τα σταθερά μπλε τιμολόγια, παραβιάζοντας τον νόμο 7 της ευρωπαϊκής οδηγίας, προκειμένου να επιβάλουν κυμαινόμενες χρεώσεις και να μετακυλήσουν το κόστος στους καταναλωτές.
Επικαλούμενος στοιχεία από την Eurostat, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι το 20% των ελληνικών νοικοκυριών αδυνατούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Επίσης, ανέφερε ότι οι φόροι στα καύσιμα είχαν προϋπολογιστεί σε 6 δισ. ευρώ όταν η τιμή του BRENT ήταν στα 62 δολάρια, ενώ τώρα που η τιμή ξεπερνά τα 100 δολάρια, το κράτος εισπράττει πάνω από 800 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε μέτρα όπως η κατάργηση ή μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ, καθώς και η άντληση πόρων από τις τράπεζες. Επίσης, επισήμανε ότι η Κύπρος έχει μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, κάτι που δεν έχει πράξει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κοινό απατεώνα» και δήλωσε ότι το κόμμα του αγωνίζεται για μια πραγματική δημοκρατία και για μια Ελλάδα που να αξίζει στους Έλληνες.
![]()

