Έρχονται μέτρα στήριξης και για το ηλεκτρικό ρεύμα
Άμεσες θα είναι οι κινητοποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ανατιμήσεων όσον αφορά το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια στις διεθνείς αγορές, αφού ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αύριο μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.
Αύριο λοιπόν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει έκπτωση κατά 16% στο φυσικό αέριο για τους δύο προηγούμενους μήνες, ενώ αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί αναδρομικά. Για τον μήνα τον οποίο διανύουμε, η μείωση αναμένεται να φτάσει μέχρι και το 30% ενώ αναμένεται να υπάρξει σχέδιο και για το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους.
Μεγαλύτερες αναμένεται να είναι οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος αφού θα αυξηθεί η μέχρι τώρα έκπτωση η οποία κυμαίνεται από 39-45 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Για να ισχύσει βέβαια αυτό το μέτρο για τα νοικοκυριά, θα πρέπει να πληρούν ορισμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Επίσης θα υπάρξουν μέτρα και για τους αγρότες σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός ενώ ήταν στις Βρυξέλλες.
Δείτε επίσης: Στα ύψη η κόντρα για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιώπησε το ότι δεν λάβαμε την μελέτη, λέει ο Σκέρτσος
- Ζαχαριάδης: Δωράκι του Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχους το 13ωρο
- Ο πόλεμος στο διάστημα αποκτά νέο ρυθμό
- Η κυβέρνηση υποστηρίζει ενεργά την ελληνική κοινωνία
- Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης στις εμβληματικές κατασκευές του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ
- ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί θα ηγούνται του διοικητικού συμβουλίου του TikTok