Πίεση στο Μαξίμου: Η κυβέρνηση περικυκλωμένη από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις εξελίξεις στο Τέμπη

Πίεση στο Μαξίμου: Η κυβέρνηση περικυκλωμένη από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις εξελίξεις στο Τέμπη

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές πιέσεις από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις πολιτικές αντιδράσεις για τα Τέμπη. Η κατάσταση που προκύπτει από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ καθίσταται ολοένα και πιο κρίσιμη για την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο «τείχος» προστασίας προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από το νέο σκάνδαλο, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται πίεση από τις συνέπειες της υπόθεσης των Τεμπών. Ανεξάρτητα από τις επικοινωνιακές στρατηγικές της κυβέρνησης, το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Η Ηρώδου Αττικού προσπαθεί να βρει τρόπους ενίσχυσης της κυβέρνησης, καθώς η αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει πρόταση για προανακριτική επιτροπή σχετικά με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, σε σχέση με τη δικογραφία που έχει προκύψει από την Ευρωπαία Εισαγγελέα. Οι κυβερνητικές πηγές δείχνουν ότι αναμένονται εξελίξεις στην μελέτη της δικογραφίας και η κυβέρνηση προετοιμάζει μια γραμμή άμυνας.

Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το μοντέλο Τριαντόπουλου, προσπαθώντας να διαχειριστεί την κατάσταση ανάλογα με την υπόθεση των Τεμπών. Μολονότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, φαίνεται ότι η στρατηγική αυτή θεωρείται «παγιωμένη».

Η κατάσταση επιδεινώνεται με τα πρόστιμα που επέβαλε η Κομισιόν, που αναγκάζουν την κυβέρνηση να αναλάβει πολιτική ευθύνη για την κακοδιαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλει ένα ποσό ύψους 415 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω κακοδιαχείρισης κατά την περίοδο 2016-2023.

Στην παρούσα φάση, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχωρά στη διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για δύο πρώην υπουργούς, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εστιάσει τις ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως η κατάσταση αποτελεί ευρωπαϊκό και όχι εθνικό ζήτημα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play