Συνταγή πένες με ψητή μελιτζάνα

Συνταγή πένες με ψητή μελιτζάνα

Ανακαλύψτε μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή πένες με ψητή μελιτζάνα για κάθε περίσταση. Τα ζυμαρικά συχνά αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη λύση όταν έχουμε μια ξαφνική πείνα ή δεν επιθυμούμε να περάσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί λίγο περισσότερη προετοιμασία, προσφέροντας ταυτόχρονα γεύσεις που θα σας αποζημιώσουν πλήρως. Η συνταγή περιλαμβάνει πένες ολικής άλεσης με ψητή μελιτζάνα και χρειάζεται περίπου 90 λεπτά για να ολοκληρωθεί, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Τα υλικά είναι τα εξής:

– 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως

– 1.250 γρ. φλάσκες μελιτζάνες

– 300 γρ. ντομάτες κομμένες σε καρέ

– ½ κ.σ. ρίγανη

– ½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

– 8 κ.σ. ελαιόλαδο

– 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

– ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

– 4 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη

– 150 γρ. φέτα τριμμένη και λίγη ακόμη για γαρνίρισμα

– Αλάτι

– Πιπέρι

Το μυστικό: Συνοδεύεται τέλεια με τριμμένη φέτα για έξτρα γεύση!

Η διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Με ένα πιρούνι, τρυπάμε σε πολλά σημεία τις μελιτζάνες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες ολόκληρες. Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους, απορρίπτοντας τη φλούδα. Βάζουμε τα καρέ ντομάτας σε σουρωτήρι και πιέζουμε ελαφρά ώστε να φύγουν τα υγρά. Ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό και κάππαρη.

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου έως να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε την κατσαρόλα, την στεγνώνουμε και την επιστρέφουμε στη φωτιά.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να αναδυθεί η μυρωδιά του. Προσθέτουμε τη σάρκα της μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν αρχίσει να κολλάει ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί και με μια κουτάλα τρίβουμε τον πάτο για να απελευθερώσουμε τα αρώματα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ντομάτες, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη φέτα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play