Σε πλήρη εξέλιξη οι συνομιλίες Μητσοτάκη και Μελόνι με επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια

Σε πλήρη εξέλιξη οι συνομιλίες Μητσοτάκη και Μελόνι με επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια

Σε εξέλιξη είναι κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στη Villa Pampili στη Ρώμη.

Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας, ενώ γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδος αναμένονται οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα τεθούν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις της επόμενης περιόδου, όπως η ανταγωνιστικότητα, η άμυνα και η ασφάλεια της ΕΕ καθώς και το μεταναστευτικό.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, Άμυνας Νίκο Δένδια, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Τσάφο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας αναδεικνύει την ανάγκη για κοινές στρατηγικές σε θέματα ασφάλειας και οικονομίας.

Loading

Play