Στήριξη της βιομηχανίας και καινοτομίας στη Θεσσαλία από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Στήριξη της βιομηχανίας και καινοτομίας στη Θεσσαλία από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Στη Λάρισα βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να αξιολογήσει την υποστήριξη που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης στις τοπικές επιχειρήσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, εστιάζοντας στην ενίσχυση της βιομηχανίας και της καινοτομίας στη Θεσσαλία.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκίνησε από τη βιομηχανία αλουμινίου Exalco, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με το προσωπικό. Η Exalco εξάγει τα προϊόντα της σε 35 χώρες και έχει 610 θέσεις εργασίας. Η επένδυση της εταιρείας ανέρχεται σε 15,2 εκατ. ευρώ, με στήριξη 6 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της. «Μια επιχείρηση πρότυπο για την πατρίδα μας, προάγοντας την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Lariplast, που δραστηριοποιείται στη συσκευασία, προσφέροντας πλαστικά και χάρτινα προϊόντα. Η εταιρεία εξάγει σε 25 χώρες και έχει ετήσιο τζίρο 30 εκατ. ευρώ, παρέχοντας 200 θέσεις εργασίας. «Στηρίζουμε την βιομηχανία με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι 34 επιχειρήσεις της Λάρισας έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Ο υπουργός επισκέφθηκε επίσης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου εγκαινιάστηκε το Agritech Experience Center, χρηματοδοτούμενο με 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο. Το έργο AGRILAB έχει ήδη συνεργαστεί με 150 αγρότες, προωθώντας καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγή τους. Ο υπουργός τόνισε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία της χώρας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα είναι κεντρικός ομιλητής στο 4ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας, με θέμα «Σχεδιάζοντας το μέλλον της Θεσσαλίας – Οικοδομώντας την Ελλάδα της Ευρώπης».

Loading

Play