Συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση Καραμανλή

Συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση Καραμανλή

Συγκροτήθηκε σε σώμα, με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη τέλεση από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή, του αδικήματος «της παράβασης καθήκοντος» στην υπόθεση των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης αποφάσισε τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με «το τραγικό δυστύχημα, που έλαβε χώρα στις 28/02/2023 στην περιοχή Ευαγγελισμός Τεμπών Λάρισας» για την ενδεχόμενη τέλεση από τον κ. Καραμανλή Κωνσταντίνο του Αχιλλέως.

Η ανωτέρω Επιτροπή θα έχει τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες που ορίζονται στο άρθρο 156 του Κανονισμού της Βουλής και στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύστασή της. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της ορίζεται σε δύο μήνες από τη συγκρότησή της.

Loading

Play