Θ. Πλεύρης: «Χαιρετίζουμε τους βουλευτές γιατρούς που εμβολιάστηκαν γιατί ξέρανε ότι ήταν ζήτημα χρόνου να τους βρούμε»

Μήνυμα προς τους υγειονομικούς έστειλε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης από το βήμα της Βουλής αναφέροντας πως «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού».

Αφορμή ήταν η τροπολογία που κατέθεσε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την θεσμοθέτηση του λόμπινγκ και προβλέπει τη διευκόλυνση των υγειονομικών που είναι σε αναστολή να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ακόμα και με την πρώτη δόση εμβολιασμού και με την δέσμευση ότι θα τον ολοκληρώσουν.

propoli

Η τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους υγειονομικούς χρησιμοποιήσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας και τους εικονικούς εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι συνολικά οι εμβολιασμοί ήταν 31.000 και όχι 44.000 ενώ τόνισε ότι ήδη διεξάγεται ΕΔΕ και έχουν επιβληθεί κυρώσεις στην διοικητική υπάλληλο που εμπλέκεται.

«Η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Με την τροπολογία η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης. Αν εμβολιαστούν τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας. Δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση».

Αυστηροποίηση των ποινών για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε αναφέροντας πως «Με την τροπολογία αυστηροποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο και ενώ υπάρχουν κυρώσεις, κρίναμε ότι πρέπει να μπουν και για αυτόν που πάει να ζητήσει ψευδές πιστοποιητικό ή δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Πρέπει να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα και το διοικητικό πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Η σαφήνεια είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε κανείς να δυναμιτίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού».

«Έχουμε ένα συνολικό πλαίσιο για όλους τους υγειονομικούς. Λυπούμαστε αν τους βγάζουμε σε αναστολή, όμως η πράξη αυτή είναι μέγιστης σημασίας και δείχνει ροπή για εγκληματική πράξη. Από πλευράς κυβέρνησης θα υπάρξει συζήτηση. Όμως στην κυβέρνηση είμαστε κάθετοι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα», επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «η υποχρεωτικότητα είχε αποτέλεσμα και από το 84% των εμβολιασμένων στον τομέα της υγείας έφθασε στο 94%».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Πλεύρης, σχολίασε και τη χθεσινή φωτογραφία του πρώην αναπληρωτή Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με εμβολιασμένους γιατρούς.

«Χαιρετίζουμε και τους ιδιώτες γιατρούς και βουλευτές γιατρούς που πήγαν και εμβολιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν χθες γιατί ξέρανε ότι ήταν ζήτημα χρόνου να τους βρούμε. Δεν είναι ευχάριστο αλλά στη ζυγαριά της ατομικής επιλογής και της δημόσιας υγείας αυτό που βάζουμε πρώτη γραμμή είναι η δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Πλεύρης», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έχει υπογραφεί η πράξη για την πλήρωση 530 θέσεων γιατρών και μέσα σε αυτές είναι οι προσλήψεις για τη λειτουργία κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου ενώ σύντομα το ίδιο θα γίνει και με τις προσλήψεις νοσηλευτών.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading