Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν Μέρκελ – Ερντογάν – Συμφώνησαν πως ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνομιλία του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη για την ασφάλεια και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί στο Αφγανιστάν θα πρέπει να περιλαμβάνει και να εκπροσωπεί όλο τον αφγανικό λαό.
Και προσέθεσε ότι είναι απαραίτητο να αποτραπεί η ανθρωπιστική τραγωδία, ενόψει των προσφυγικών ροών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, με την παροχή βοήθειας στις γειτονικές του Αφγανιστάν χώρες.
Δείτε επίσης: Απεγκλωβίστηκαν δύο ακόμη Έλληνες πολίτες από το Αφγανιστάν
- Πειραιάς: Η κλοπή φορτηγού από 4 νεαρούς σε βίντεο ντοκουμέντο
- Επική νίκη της Καϊζερσλάουτερν επί της Αϊντραχτ 1949 στο Κύπελλο Γερμανίας
- Η ιστορική απόφαση των ΗΠΑ για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας
- Η φωτογραφία του Τραμπ με έναν άστεγο και η επιχείρηση απομάκρυνσης
- Προσωπικές διαφορές πίσω από την απόπειρα εμπρησμού στη Δροσιά με στόχο σπίτι γυναίκας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr