Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, μετά την παρέμβαση μαχητών του Αζόφ στην ελληνική Βουλή
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:
Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν προστάτευσε τη Βουλή των Ελλήνων όταν ο κ. Ζελένσκι την μετέτρεψε σε θέατρο αισχρής ναζιστικής προπαγάνδας. Όχι μόνο ο κ. Τασούλας δεν διέκοψε, ως είχε ιερή υποχρέωση, την προσβλητική για το Κοινοβούλιο φιέστα Ζελένσκι-Αζόφ, αλλά και όρθιος τους χειροκρότησε στο τέλος – μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξελίσσεται στον πιο επικίνδυνο εκλεγμένο Πρωθυπουργό της μεταπολεμικής περιόδου.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έλαβε χώρα αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 σε αυτήν, Σοφία Σακοράφα και Κλέων Γρηγοριάδης, απαίτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταδικάσει δημόσια το συμβάν, έστω και καθυστερημένα. Εκείνος απέρριψε το αίτημα, εναρμονιζόμενος πλήρως με την επιχείρηση «κανονικοποίησης» και ξεπλύματος των Ναζί του Αζόφ – μια επιχείρηση που, από εχθές, επιχειρούν από κοινού κυβέρνηση και ολιγαρχικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Η άρνηση του κ. Τασούλα να καταδικάσει την προσβολή προς το Κοινοβούλιο του κ. Ζελένσκι, και την παρουσία σε αυτό του Ουκρανού Χρυσαυγίτη, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο: Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, που σημειωτέον υπερψήφισε τον κ. Τασούλα για Πρόεδρο της Βουλής, ως είθισται, αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Καλούμε τις Κ.Ο. των υπόλοιπων κομμάτων, που αντίστοιχα υπερψήφισαν τον κ. Τασούλα, να αναλογιστούν την κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Δείτε επίσης: ΜέΡΑ25: Ο Πρόεδρος Ζελένσκι μαγάρισε την ελληνική και την κυπριακή Βουλή
- Σκληρή πίεση στον Τύπο: Τι αλλάζει με την τακτική Τραμπ απέναντι στους δημοσιογράφους
- Συναυλίες και αρχαίο δράμα στον Λυκαβηττό με μεγάλο φθινοπωρινό πρόγραμμα
- Η Οδύσσεια στο φως της διαλεκτικής του διαφωτισμού
- Φιλίππου: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναταχθεί» – Οι προτάσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις
- Πάτρα: 18χρονος κάλεσε το 112 και κατήγγειλε ψευδώς ότι έπεσε θύμα βιασμού – Συνελήφθη για φάρσα
![]()
