Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε αιχμηρά τις αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Novartis, στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης όταν «αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά – μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε – να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της «σκευωρίας Novartis». Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Δεν ανέφερε το όνομα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: Θα μου ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis; – Βίτσας: «Θα περιμένετε πάρα πολύ»
- Ο Γκιγιέρμο Αλμάδα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Οβιέδο
- Σημαντικοί κοινοτικοί πόροι για την Ελλάδα: Το μέλλον της χρηματοδότησης
- Ουκρανία: Σύσταση Διεθνούς Επιτροπής Πολεμικών Αποζημιώσεων από το Κίεβο και τους Ευρωπαίους ηγέτες
- Στην Πάτρα ο Τσίπρας: Συνάντηση με νέους σε κεντρικό καφέ
- Η εθνική γυναικών προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με φόντο τη στήριξη των πρωταθλητριών κόσμου
![]()
