Ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αδειοδότησης από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές για την εκτέλεση εργασιών έρευνας και πόντισης καλωδίου στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου (GSI), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η αδειοδότηση δόθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της γαλλικής εταιρείας NEXANS, για λογαριασμό της κυρίας του έργου εταιρείας GSI.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετά τη θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής Χορήγησης Αδειών Ερευνών Θαλάσσης (ΕΧΑΕΘ), ο υπουργός Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα, 6 Νοεμβρίου 2026, τη σχετική απόφαση για τις εργασίες έρευνας και πόντισης του καλωδίου. Ακολούθως, το ερευνητικό πλοίο ζήτησε την έκδοση της προβλεπόμενης αγγελίας προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για την εκτέλεση των εργασιών, η οποία εκδόθηκε αμέσως.
![]()
