Ζωής Κωνσταντοπούλου: Καταγγελία για σοβαρή συγκάλυψη στο έγκλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ζωής Κωνσταντοπούλου: Καταγγελία για σοβαρή συγκάλυψη στο έγκλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Κοροϊδεύετε τον εαυτό σας ότι θα καταφέρετε να μην ελεγχτείτε για ένα τρομακτικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αγροτών και αγροτισσών και της νέας γενιάς που η διαφθορά της κλέβει τη ζωή», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην αρχή της ομιλίας της στη Βουλή στη συζήτηση επί των αιτημάτων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στη ΝΔ, υποστήριξε ότι «η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση 20 δισ. ευρώ… Τα διαχειρίστηκε το κόμμα σας κυβερνώντας από το 2019 μέχρι σήμερα», ενώ επισήμανε: «Έχετε το θράσος να έρχεστε σε αυτή τη διαδικασία με κόλπα, μισόλογα, και με ένα ελεγχόμενο μιντιακό σύστημα στο οποίο έχετε διεισδύσει πάρα πολύ βαθιά». Παράλληλα, έκανε λόγο για απόπειρα να κατασιγαστεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της, σημειώνοντας ότι επιχειρείται να λασπωθεί και να σπιλωθεί η «πιο καθαρή ΚΟ η οποία δίνει μάχη καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ» στο κοινοβούλιο, την «ώρα που εσείς πίνετε τους φραπέδες».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι «το Μαξίμου παίρνει τηλέφωνο στα μέσα ενημέρωσης και ζητάει από δημοσιογράφους να γράψουν αρνητικά για την πολιτική αρχηγό Ζωή Κωνσταντοπούλου». Στη συνέχεια, αναφερόμενη στις σημερινές τοποθετήσεις των κυρίων Βορίδη και Αυγενάκη στο κοινοβούλιο σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έκανε λόγο για ψέματα των δύο πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έδρασε στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης» και κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εκπροσώπους ότι προσπαθούν να αποκρύψουν στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος, η Ζωής Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η εγκληματική οργάνωση δεν υπάγεται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών», επισημαίνοντας ότι σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Loading

Play