Μία εβδομάδα γεμάτη συναυλίες από μεγάλα ονόματα περιμένει τους φίλους της μουσικής στην Αθήνα, με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να διαδέχονται ο ένας τον άλλον στις αθηναϊκές σκηνές.
Την αρχή κάνει τη Δευτέρα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ακολουθούν ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θοδωρής Φέρρης σε τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Νταλάρας με το Ρεμπέτικο και, την Παρασκευή, ο Jack Savoretti, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Αθήνα την ευρωπαϊκή του πορεία ενόψει του νέου άλμπουμ του.
*Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, με μία εμφάνιση που υπόσχεται να κερδίσει ξανά το αθηναϊκό κοινό, έχοντας δίπλα του τα μέλη της θρυλικής μπάντας του, η οποία επανενώθηκε πριν από έξι χρόνια για να ανανεώσει την πορεία της.
Με άξονα τα τραγούδια που έχουν συνοδεύσει 26 χρόνια κοινών εμφανίσεων, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνώριμα ηχοχρώματα, απρόσμενους αυτοσχεδιασμούς και την άμεση επικοινωνία που διατηρούν με το κοινό.
Στο μήνυμά τους προς το κοινό σημειώνουν: «Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!»
Έναρξη συναυλίας 21.00
*Σωκράτης Μάλαμας Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου
Με διπλή συναυλία τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας επιστρέφει ο Σωκράτης Μάλαμας, σε δύο εμφανίσεις που απευθύνονται στους φανατικούς του συναυλιακού κοινού.
Στη σκηνή μαζί του θα βρεθούν η Ιουλία Καραπατάκη και ο Γιάννης Μάλαμας, ενώ με τους δεξιοτέχνες μουσικούς που τους συνοδεύουν θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια που έχουν ταυτιστεί με τον Σωκράτη Μάλαμα, παρουσιάζοντας παράλληλα και τη νέα παραγωγή του, η οποία μόλις κυκλοφόρησε.
Έναρξη συναυλίας 21.00
*O Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026
Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, η μουσική και τα τραγούδια του εξακολουθούν να συγκινούν και να ξεσηκώνουν το κοινό. Γι’ αυτό η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, που επί 28 χρόνια διαδίδει με την ίδια αφοσίωση το έργο του, συμπράττει με τον Θοδωρή Φέρρη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
Τα αλησμόνητα τραγούδια του Μίκη θα ακουστούν μαζί με τον Φέρρη από την Klavdia, που κέρδισε την προσοχή του κοινού μέσα από τη συμμετοχή της στην Eurovision, και τον Άγγελο Θεοδωράκη, ο οποίος συνεχίζει επάξια το έργο του Μίκη και διατηρεί προσωπική σύνδεση με αυτό.
Ώρα Έναρξης συναυλίας 21.00
*Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου
Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στα 30 χρόνια της πορείας του υπόσχεται ο Μίλτος Πασχαλίδης στους πολυάριθμους θαυμαστές του, ανακοινώνοντας για την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026 εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς η πρώτη ημερομηνία της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου έχει ήδη γίνει sold out.
Μετά τις τρεις επίσης sold out εμφανίσεις του στο Θέατρο Βράχων, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Παυλίνα Βουλγαράκη, που θα μοιραστεί μαζί του τη σκηνή, θα παρουσιάσουν όλο το πολύχρωμο καλειδοσκόπιο της μουσικής του πορείας. Μαζί τους θα βρεθούν και πολλοί συνοδοιπόροι του, αναδεικνύοντας τη διαδρομή του.
Ώρα έναρξης και των δύο συναυλιών 21.00
*Γιώργος Νταλάρας και Ρεμπέτικο στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026
Ο Γιώργος Νταλάρας επιστρέφει στα γνώριμα μουσικά του μονοπάτια και παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ρεμπέτικο» στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, σε μια βραδιά αφιερωμένη σε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
Με τις φωνές της Ασπασίας Στρατηγού, της Μαριάνα Κατσιμίχα, της Ανατολής Μαργιόλα και του Βασίλη Κορακάκη, μαζί με ένα διαλεκτό επιτελείο μουσικών, ο Νταλάρας θα ξαναπεράσει από ένα πλατύ ρεπερτόριο του ρεμπέτικου, με στόχο να αναδείξει τη δύναμη, το συναίσθημα και την αυθεντικότητα αυτού του μοναδικού είδους.
Ώρα έναρξης 21.00
*Ο Jack Savoretti στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026
Η Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη στάση της ευρωπαϊκής περιοδείας του Jack Savoretti, με συναυλία την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, λίγο πριν από την κυκλοφορία του ένατου άλμπουμ του We Will Always Be the Way We Were στις 10 Απριλίου.
Δέκα χώρες θα φιλοξενήσουν τις 28 συναυλίες της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα περιοδείας του Jack Savoretti στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Με αφορμή τα 20 χρόνια της καριέρας του, το άλμπουμ We Will Always Be The Way We Were τον φέρνει ξανά στις μουσικές του απαρχές, με δυναμική και κινηματογραφική αφήγηση, την πλούσια φωνή του και τη μακρόχρονη συνεργασία με τους συντελεστές του.
Ώρα Έναρξης 21.00
Γιώργης-Βύρων Δάβος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥ
![]()
