Η Νάπολι ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη θέση του προπονητή, με το συμβόλαιό του να διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου 2029.
Ο 58χρονος προπονητής είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς τεχνικούς, έχοντας κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Serie A και τέσσερα νταμπλ με τις ομάδες Γιουβέντους και Μίλαν.
Ο Αλέγκρι επιστρέφει στη Νάπολι μετά την πρόωρη αποχώρησή του από τη Μίλαν τον Μάιο, όπου η θητεία του ολοκληρώθηκε λόγω κακής πορείας, με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της ομάδας να χαρακτηρίζουν τη σεζόν «ξεκάθαρη αποτυχία».
Η ήττα της Μίλαν με 2-1 από την Κάλιαρι την οδήγησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντάς την εκτός Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η αποχώρηση του Αλέγκρι συνδυάστηκε με άλλες διοικητικές αλλαγές στο «Σαν Σίρο», καθώς αποχώρησαν και κορυφαία στελέχη.
Στη Νάπολι, ο Αλέγκρι διαδέχεται τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αποχώρησε παρά την επιτυχία της ομάδας να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Serie A, πίσω από την πρωταθλήτρια Ίντερ.
![]()

