Με μια εντυπωσιακή ανατροπή, η Λανς κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου της Ligue 1, αν και αρχικά φαινόταν ότι δεν θα αντέξει στην πίεση. Στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα, η ομάδα του Πιερ Σαζ ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 και πήρε τη νίκη.
Η Τουλούζ, παρότι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, έβαλε σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους, καθώς αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 17′ λόγω αποβολής του Γκμποχό. Το ματς, που άνοιξε την 30ή αγωνιστική, αποδείχθηκε καθοριστικό για την πορεία της Λανς.
Η ανατροπή της Λανς έχει σημαντικές επιπτώσεις για την οικονομία του πρωταθλήματος, καθώς αν η Παρί Σεν Ζερμέν νικήσει τη Λιόν, θα αποκτήσει προβάδισμα 4 βαθμών, διατηρώντας παράλληλα και παιχνίδι λιγότερο. Το επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ τους αναμένεται να κρίνει τον τίτλο.
Η Τουλούζ προηγήθηκε με δύο γκολ σε διάστημα 8 λεπτών, όμως η Λανς αντέδρασε δυναμικά. Ισοφάρισε με τους Αμντουλχαμίντ και Τόμασον, ενώ ο Γκανιού σφράγισε τη νίκη στις καθυστερήσεις, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή.
Τα αποτελέσματα του αγώνα:
(61′ Αμπντουλχαμίντ, 67′ Τόμασον, 90’+1 Γκανιού – 6′ Κάσερες, 13′ Κουμπάσα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες):
Παρί Σεν Ζερμέν 63 -27αγ.
Λανς 62
Λιλ 53
Μαρσέιγ 52
Λιόν 51
Ρεν 50
Μονακό 49
Στρασμπούρ 43 -28αγ.
Λοριάν 38
Τουλούζ 37 -30αγ.
Μπρεστ 36 -28αγ.
Παρί FC 35
Ανζέ 33
Χάβρη 29
Νις 28
Οσέρ 24
Ναντ 19 -28αγ.
Μετζ 15
![]()

