Κατά την παρουσία του στο Παρίσι για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί, ο Εβάν Φουρνιέ παραχώρησε συνέντευξη στο infosports+. Ο Γάλλος διεθνής παραδέχτηκε ότι «σκέφτηκα να αποσυρθώ το 2024, αλλά ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε για να παίξω σε αυτόν». Μίλησε με θερμά λόγια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους φιλάθλους της ομάδας, δηλώνοντας: «Έχουμε τον καλύτερο προπονητή της Euroleague και τους καλύτερους οπαδούς». Αποκάλυψε επίσης ότι σκέφτεται να αποσυρθεί σε δύο ή τρία χρόνια, ελπίζοντας να κατακτήσει τη Euroleague.
Ο Φουρνιέ σημείωσε: «Πραγματικά σκέφτηκα να αποσυρθώ μετά τους Ολυμπιακούς του Παρισιού», προσθέτοντας ότι η απόφαση ήρθε μετά από δύο δύσκολες σεζόν με τους Νικς. «Αγαπώ πολύ το μπάσκετ και θέλω να το ευχαριστηθώ» είπε, τονίζοντας την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του με θετικό τρόπο.
Ο Φουρνιέ αποκάλυψε πως ο Ολυμπιακός τον εντυπωσίασε ήδη από την εποχή που αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, καθώς παρακολουθούσε τους αγώνες της Euroleague. «Η ιστορία, οι οπαδοί, ο τρόπος παιχνιδιού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τράβηξαν» δήλωσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υποδοχή που έλαβε στην Αθήνα.
Αναφερόμενος στην προσαρμογή του στην ομάδα, είπε ότι δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς είχε μεγαλώσει με την FIBA. Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την περσινή εμπειρία στο φάιναλ φορ, τονίζοντας ότι «το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο μόνος τίτλος που έχω κερδίσει».
Σχετικά με την επιτυχία του Ολυμπιακού, τόνισε την σημασία του σταθερού πυρήνα παικτών και του προπονητή, καταλήγοντας ότι η έντονη αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που τον έκανε να επιστρέψει στην Ευρώπη.
![]()

