Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στα 18 λάθη του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του 7ου Super Cup απέναντι στην ΑΕΚ και, παρότι η ομάδα του πήρε τη νίκη-πρόκριση με 93-80 για τον αυριανό τελικό (27/9, 20:00) στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα του αγώνα. Παράλληλα, σχολίασε και το γεγονός ότι η διοργάνωση διεξάγεται μπροστά σε παιδιά των ακαδημιών του Περιστερίου και όχι σε φιλάθλους των τεσσάρων φιναλίστ.
«Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ:
Μια αγκαλιά στην οικογένεια του Σούλη Μαρκόπουλου αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ που θρηνεί την απώλειά του και είναι πολύ σημαντική. Το παιχνίδι ήτανε από την πλευρά μας, μη αναμένομενα τόσο κακό. Όταν κάνεις 18 λάθη εκ των οποίων τα περισσότερα είναι κλεψίματα της ΑΕΚ, δεν είναι βήματα ή λάθη που πετάς την μπάλα έξω. Τους δίνεις και transition. Είναι κάτι που προσωπικά δεν με αφήνει ευχαριστημένο. Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη σοβαρότητα που επέδειξαν οι παίκτες ή κάποιοι παίκτες. Και οι δικαιλογία ότι δεν είχαμε κάνει προπόνηση και ότι παίζουμε ξανά αύριο και ξαναπαίζουμε την Τρίτη και λοιπά, δυστυχώς πρέπει να παύσει γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και σε αυτήν πρέπει να προσαρμοστούμε. Συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ και καλή τύχη,» δήλωσε αρχικά ο Μπαρτζώκας.
Για τους στόχους της φετινής χρονιάς και τον τρόπο παιχνιδιού είπε: «Πήραμε παίκτες που έχουν ικανότητα στον υψηλό ρυθμό. Δεύτερον το να είμαστε τόσο καλοί στο 5 εναντίον 5 όπως ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια, απαιτεί μεγάλη ομοιογένεια και συνεκτικότητα μεταξύ των παικτών που αυτή τη στιγμή επειδή φύγανε πέντε βασικοί παίκτες τα τελευταία χρόνια προφανώς η μαθηματική σκέψη που πρέπει να κάνουμε είναι αυτή. Εφόσον λείπουν πέντε παίκτες που ήταν στον κορμό της ομάδας και έχουν μπει καινούργιοι στις θέσεις τους, πρέπει να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ. Όχι τελείως, αλλά ίσως να το αλλάξουμε στο πιο γρήγορο. Αυτό επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ. Ακόμα και σήμερα με 18 λάθη φτάσαμε κοντά στους 100 πόντους, προχθές βάλαμε 106, χωρίς τα ποσοστά μας να είναι αξιοσημείωτα. Δν είναι κανένας συμβιβασμός, αυτό είναι το σύγχρονο μπάσκετ. Προφανώς τα λάθη θα είναι περισσότερα, αλλάθα προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε μέσα από τις προπονήσεις, όσες προπονήσεις έχουμε, γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν».
Για το ότι δεν υπήρχε παρουσία κόσμου ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε: «Προφανώς δεν νιώθω καλά. Θα ήθελα και εγώ να έχει κόσμο το γήπεδο, να μην ακούγονται και αυτά που λέω στον πάγκο, να με καλύπτουν οι φωνές του κόσμου. Αλλά δεν είναι και δικό μου θέμα και προφανώς είναι θέμα σε όλη την ελληνική κοινωνία. Τώρα με το Super Cup έγινε για να το καταλάβουμε αυτό;».
Πηγή Φωτό: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
![]()
