Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον απέρριψε τη Δευτέρα (06/12) την ανακοίνωση των ΗΠΑ για διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, κάνοντας λόγο για «προσχηματική πράξη» και «πολιτική χειραγώγηση» που «δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων».
«Καμία πρόσκληση δεν έχει δοθεί σε πολιτικούς των ΗΠΑ, επομένως αυτό το “διπλωματικό μποϊκοτάζ” έρχεται απλώς από το πουθενά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας Λιού Πενγκγιού, στο πρακτορείο Reuters σε απάντηση μέσω email σε αίτημα για σχολιασμό της ανακοίνωσης των ΗΠΑ.
«Μια τέτοια προσχηματική πράξη είναι απλώς μια πολιτική χειραγώγηση και μια σοβαρή διαστρέβλωση του πνεύματος του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα νοιαζόταν για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν ή όχι, και δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία» σχολίασε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.
- Ανακοινώνονται 46 κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2026-27
- Φωτιά σε δασική περιοχή της Σκαλωσιάς Κορινθίας
- Μητσοτάκης: Η νέα πλατφόρμα posokanei δεν λύνει την ακρίβεια, αλλά ενισχύει τον έλεγχο στην αγορά
- Σοκ στα Χανιά: Εντοπίστηκε νεκρή η 45χρονη αγνοούμενη από το Βαρύπετρο
- Κλιματική αλλαγή: Οι 12 στάσεις που αποκαλύπτουν τις παγκόσμιες απειλές
![]()

