FIFA: Μεγάλη πτώση για την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη

FIFA: Μεγάλη πτώση για την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη

Οκτώ θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα, για να βρεθεί από την 40η στην 48η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, που ανακοινώθηκε σήμερα (17/10). Μαζί με την Σουηδία, που είναι πλέον 40η, είναι οι δύο ομάδες που έχουν υποχωρήσει τις περισσότερες θέσεις, από οκτώ.

Μετά από 173 αγώνες εθνικών ομάδων, που περιλάμβαναν προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 σε πέντε ηπείρους και μια σειρά από φιλικούς αγώνες, η νέα παγκόσμια κατάταξη της FIFA παρουσιάζει αρκετές εντυπωσιακές αλλαγές. Η Ισπανία έχει ενισχύσει την κυριαρχία της χάρη σε δύο συνεχόμενες νίκες, διατηρώντας τη θέση που κατέλαβε στην προηγούμενη κατάταξη.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή (2η, +1) ακολουθεί την Ισπανία, έχοντας ξεπεράσει τη Γαλλία (3η, -1) μετά την ισοπαλία με 2-2 με την Ισλανδία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Η Γερμανία (10η, +2) έχει ανακτήσει τη θέση της στην πρώτη δεκάδα μετά από μια σύντομη απουσία, ενώ η Ολλανδία (6η, +1) ξεπέρασε τη Βραζιλία (7η, +1).

Μεταξύ των υπόλοιπων 50 κορυφαίων, η Ουγγαρία (37η, +4), η Σκωτία (38η, +5), η Νιγηρία (41η, +4) και η Ρουμανία (47η, +4) έχουν όλες καρπωθεί τα οφέλη από τις πρόσφατες εμφανίσεις. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα κέρδη έρχονται πιο κάτω στην κατάταξη. Ο Νίγηρας (108ος), το Λεσότο (144ο) και τα Νησιά Φαρόε (127α) έχουν ανέβει εννέα θέσεις.

Επίσης, σε αυτήν την τελευταία ενημέρωση σημειώνουν πρόοδο το Κόσοβο (84ο, +7), που έχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό, καθώς και η Συρία (86η) και η Λιβερία (138η), οι οποίες έχουν ανέβει και οι δύο έξι θέσεις.

Η πρώτη 10άδα έχει ως εξής:

Η επόμενη παγκόσμια κατάταξη ανδρών θα ανακοινωθεί στις 21 Νοεμβρίου 2025.

Loading

Play