Η Λάτσιο του Μανδά πέρασε με αγχωτική νίκη από το «Ολίμπικο», επικρατώντας 2-1 της Κάλιαρι για την 10η αγωνιστική της Serie A και έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι αξιοποίησε την ήττα της Ίντερ από τη Μίλαν στο ντέρμπι του Μιλάνου και διατήρησε το προβάδισμά της.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Νζολά στο 20′, όμως οι «λατσιάλι» ισοφάρισαν στο 36ο λεπτό με τον Ιζακσεν και στη συνέχεια πίεσαν για την ανατροπή, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Τη λύση έδωσε τελικά ο Πιναμόντι στο 83′, χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους, που είχαν ξανά κάτω από τα δοκάρια τον Χρήστο Μανδά.
Νωρίτερα, η Κόμο επέστρεψε στην τετράδα της βαθμολογίας, παρότι δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική και ουραγό Βενέτσια, την οποία νίκησε 1-0 στην έδρα της. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης έφερε την υπογραφή του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος ξεκίνησε ξανά βασικός, κέρδισε το πέναλτι στο 43ο λεπτό και είδε τον Ντα Κούνια να το αξιοποιεί.
Στη συγκεκριμένη φάση, η μπάλα έφτασε στον Έλληνα διεθνή φορ μέσα στη μεγάλη περιοχή και εκείνος ανατράπηκε από τον Χουάν Ζεσούς, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.
Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα, οι σκόρερ της 10ης αγωνιστικής της Serie A και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Μπολόνια – Μόντσα 2-1
(33’ Πομπεγκά, 59’πέν. Μπερναρντέσκι – 6’πέν. Βαρέλα)
Ουντινέζε – Ρόμα 2-5
(50’ Τζανιόλο, 78’ Πάλμα – 10’ Κριστάντε, 31’ Μόρα, 33’ Μάλεν, 37’ Εντικά, 90’+2’ Γκιλάρντι)
Μίλαν – Ιντερ 3-1
(4′ Πούλισικ, 10′ Ραμπιό, 43′ Μορέιρα – 22′ Μπαστόνι)
Κόμο – Βενέτσια 1-0
(43′ πεν. Ντα Κούνια)
Φροζινόνε – Τορίνο 2-0
(48′ Γκετζέμις, 90’+ Γκάλο)
(36′ Ιζακσεν, 83′ Πιναμόντι-20′ Νζολά)
Λέτσε – Τζένοα 1/11
Γιουβέντους – Νάπολι 1/11
Σασουόλο – Φιορεντίνα 2/11
Αταλάντα – Πάρμα 2/11
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Λάτσιο 28
Ιντερ 25
Ρόμα 24
Κόμο 23
Μίλαν 21
Φροζινόνε 20
Νάπολι 14 -9αγ.
Μπολόνια 14
Γιουβέντους 14 -9αγ.
Τορίνο 13
Κάλιαρι 13
Αταλάντα 11 -9αγ.
Τζένοα 10 -9αγ.
Λέτσε 9 -9αγ.
Σασουόλο 8 -9αγ.
Μόντσα 7
Ουντινέζε 5
Φιορεντίνα 5 -9αγ.
Πάρμα 5 -9αγ.
Βενέτσια 3
![]()
