Η Super League επεκτείνει τις αναπτυξιακές της διοργανώσεις. Έτσι, μετά το κύπελλο Κ19 που θεσπίστηκε από την περσινή σεζόν, τώρα στο καλεντάρι εντάσσεται ακόμα ένας θεσμός: το τουρνουά με τη συμμετοχή ομάδων Κ16. Η απόφαση έχει ληφθεί και εκκρεμεί μόνο η υπερψήφισή της στο ΔΣ της λίγκας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ/ΜΠΕ, θα πρόκειται για ένα σύντομο τουρνουά ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα σε Κ15 και Κ17. Την πρώτη σεζόν (2025/26) θα συμμετέχουν οι γεννηθέντες το 2010 και μετά. Ο ακριβής τρόπος διεξαγωγής δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, αλλά οι εκπρόσωποι των συλλόγων σχεδίασαν πλάνο για μία διοργάνωση που θα είναι λίγο πιο εκτενής από το Κύπελλο Κ19. Θα περιλαμβάνει φάση ομίλων και στη συνέχεια νοκ άουτ αγώνες, με πιθανή διεξαγωγή στα ελεύθερα Σαββατοκύριακα της Κ17, δηλαδή όταν θα υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος Κ17 λόγω εθνικών ομάδων. Στόχος είναι η κάθε ομάδα να δώσει τουλάχιστον τέσσερις αγώνες και όσοι προχωρήσουν στην τελική φάση να φτάσουν τα 5-6 ματς.
Πρόκειται για ακόμα ένα θετικό βήμα προς την διεύρυνση της αναπτυξιακής δραστηριότητας της Super League, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το 2021/22, μετά το τέλος της πανδημίας, διεξάγονταν δύο υποχρεωτικές διοργανώσεις (Κ19, Κ17) και μία προαιρετική (Κ15) στην οποία συμμετείχαν μόλις 8 ομάδες. Τη σεζόν 2025/26 θα έχουμε πλέον Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ19, Κ17, Κ15 με όλες τις ομάδες της λίγκας σε ενιαίο όμιλο, Κύπελλο Κ19 και το τουρνουά της Κ16.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ