Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FA) πρέπει να προσλάβει περισσότερες γυναίκες για να εργαστούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών.
Την παραπάνω πρόταση ο Σάουθγκεϊτ την έκανε έπειτα από παρότρυνση της κόρης του, όπως ανέφερε ο ίδιος.
Η εθνική ανδρών της Αγγλίας έχει αυτή τη στιγμή μόνο δύο γυναίκες, μεταξύ των 40 ατόμων που βοηθούν στην προετοιμασία της ομάδας.
«Δεν το έχουμε καταφέρει» είπε ο Σάουθγκεϊτ στο συνέδριο της Royal Television Society στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. «Στο πλαίσιο της FA είναι 38% νομίζω γυναίκες. Η κόρη μου είπε: “Ω, αυτό είναι καλό, μπαμπά;”».
Ο Σάουθγκεϊτ πρόσθεσε ότι η αλλαγή στάσης απέναντι στο γυναικείο ποδόσφαιρο πρέπει να αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς του αθλήματος.
«Είναι πολύ πιο αποδεκτό για τα κορίτσια να παίζουν τώρα, υπάρχουν περισσότερες ομάδες και σύλλογοι. Οι μπαμπάδες είναι τώρα ενθουσιασμένοι με αυτό. Υπάρχει πραγματικός ενθουσιασμός γι’ αυτό», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
«Αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που βρισκόμαστε με ποικιλία προσωπικού στην ομάδα. Έχουμε προσωπικό 40 ατόμων, οπότε με δύο γυναίκες δεν είμαστε κοντά στο σημείο που θα έπρεπε να είμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάουθγκεϊτ.
- LaLiga: Η Μάλαγα άγγιξε την πρώτη νίκη, αλλά ισοφαρίστηκε στο 89′
- Γιορτή σήμερα 24 Οκτωβρίου: Ποια ονόματα τιμώνται και ποια είναι η Αγία Σεβαστιανή
- Σούπερ ανατροπή στην πρεμιέρα: νίκη του Πανιωνίου στη Volleyleague ανδρών
- Νίκος Ανδρουλάκης: καταδικάζει την επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Ιορδανία
- Βαλένθια στο Παρίσι: τρίτο «διπλό» και επιστροφή στις νίκες
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
