Ο Απόστολος Σίσκος αναδείχθηκε νικητής στην πολυαναμενόμενη κούρσα του 94ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
Ο 20χρονος πρωταθλητής της Αθλητικής Ακαδημίας Αστέρια, όχι απλά νίκησε τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, Απόστολο Χρήστου, αλλά του πήρε και το πανελλήνιο ρεκόρ, δείχνοντας ότι πλησιάζει η ώρα που θα πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα.
Με ένα καταπληκτικό δεύτερο 100άρι, ο Σίσκος έφτασε πρώτος στον τερματισμό σε 1:54.66, καταρρίπτοντας το 1:54.82, με το οποίο ο Χρήστου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι, την 1η Αυγούστου 2024.
Ο 20χρονος κολυμβητής είχε ήδη την ταχύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με το 1:55.18, που είχε πετύχει την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία (και μέχρι σήμερα ήταν πανελλήνιο ρεκόρ νέων ανδρών) και πλέον θα συμμετάσχει το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης ως φαβορί για ένα μετάλλιο.
Ο Χρήστου αν και έκανε πάρα πολύ γρήγορο πρώτο 100άρι (55.20), στο τέλος δεν είχε δυνάμεις και τερμάτισε σε 1:57.08.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ