Οι Αργεντινοί δεν θέλουν το Κόπα Αμέρικα

Παρά την γνωστή ανά την υφήλιο… τρέλα που τρέφουν για το ποδόσφαιρο, οι Αργεντινοί είναι αντίθετοι στην φιλοξενία του Κόπα Αμέρικα στην πατρίδα τους.

Η κορυφαία διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής (13/6-10/11) έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στην Αργεντινή, όμως σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση, το 70% των ερωτηθέντων, δηλώνει πως «η Αργεντινή δεν θα έπρεπε να φιλοξενήσει» το τουρνουά, σε αντίθεση με το 20% που αντιμετωπίζει θετικά αυτό το ενδεχόμενο, ενώ το 10% δεν τοποθετήθηκε.

propoli

Σύμφωνα με την εν λόγω τηλεφωνική έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 1.274 άτομα, το 59% των Αργεντινών, δηλώνουν ότι «ανησυχούν σε μεγάλο ή μέτριο βαθμό» από την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα. Αυτή η δημοσκόπηση, διεξήχθη δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, να θέσει τη διοργάνωση του τουρνουά υπό «αυστηρό πρωτόκολλο».

«Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η Conmebol, το σώμα του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα αιτήματα που θέτουμε», δήλωσε την Πέμπτη (27/5) ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Σαντιάγκο Καφιέρο. Μεταξύ αυτών των προϋποθέσεων, είναι η μείωση του αριθμού των μελών κάθε αντιπροσωπείας.

Η Conmebol άρχισε να εμβολιάζει διάφορους παίκτες και μέλη της διοίκησης με τις 50.000 δόσεις που προσφέρει το κινεζικό εργαστήριο Sinovac, το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τις αρχές της Αργεντινής.

«Ο εμβολιασμός 15 ημέρες πριν από την διοργάνωση, δεν είναι λύση», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Κάρλα Βιζότι και πρόσθεσε: «Ανησυχούμε για το ότι πρόκειται για ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Το εμβόλιο Sinovac έχει αποτελεσματικότητα πρόληψης λοιμώξεων 50%. Θα ήταν ακόμη ένα εργαλείο, αλλά δεν αντικαθιστά με κανέναν τρόπο, τα πρωτόκολλα και την πρόληψη».

Με 45 εκατομμύρια κατοίκους, η Αργεντινή κατέγραψε την Πέμπτη (27/5) αριθμό ρεκόρ 41.080 κρουσμάτων και 551 θανάτων σε 24 ώρες.

Και βρίσκεται πίσω από την γειτονική Ουρουγουάη, την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες, στον πλανήτη.

Δείτε επίσης: Οι… αμφιβολίες του Μαντσίνι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading